Πολιτιστικό μπάχαλο στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Μέσα σε δύο μέρες νέα καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής Αλιάρτου-Θεσπιέων, του Γιώργου Αραπίτσα.

Η πρώτη, ήταν η καταγγελία από τη δημοτική παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ότι ορίστηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας (28/2).

Η δεύτερη καταγγελία ήρθε σήμερα από το Γιώργο Γιαννακόπουλο, επικεφαλής της παράταξης “Βήμα Μπροστά”, που κάνει λόγο για “Πολιτιστικό μπάχαλο στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Δεν περιμέναμε ότι στην πρώτη Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπήρχαν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για συζήτηση, μια και η δημοτική αρχή σε αυτό το λίγο διάστημα που έχει τα ηνία του Δήμου δεν έχει προλάβει να παράξει ουσιαστικό έργο για να έχει την ανάγκη να λογοδοτήσει. Και όμως διαψευστήκαμε. Κατάφερε να προβάλει ένα επιθετικό πρόσωπο με στόχο τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Η πρώτη επίθεση έγινε σε Σύλλογο του Αλιάρτου που ήταν σε αδράνεια, όπου με καταδρομικό τρόπο έσπασε την κλειδαριά γιατί τάχα δεν έβρισκε τα κλειδιά, που τα είχε δημοτική σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου και θα μπορούσαν πολύ απλά να τα ζητήσουν.

Σε άλλο δημοτικό κτίριο που κατά περίεργο τρόπο πάλι έλειπαν τα κλειδιά παραβίασε την κλειδαριά, ενώ πρώην αντιδήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι τα παρέδωσε με τη λήξη της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σε άλλο σύλλογο όπου υπήρχαν τα κλειδιά, τα αφαίρεσε και τα παρέδωσε στην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

 Τελικά μάλλον η δημοτική αρχή ήθελε να δώσει δουλειά στα τοπικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κλειδιών!!

Επίσης σε άλλο σύλλογο επέτρεψε να χρησιμοποιεί σχολικό χώρο, χωρίς τις σχετικές αποφάσεις. Ένα μπάχαλο που δείχνει όμως απαράδεκτες τακτικές και προσπάθεια χαλιναγώγησης των συλλόγων.

Για να  το ξεκαθαρίσουμε:

Οι σύλλογοι εδώ και χρόνια παράγουν έργο και καταφέρνουν με κόπο και θυσίες να αποτελούν συνδετικό κρίκο των τοπικών κοινωνιών. Πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά μας.

Με αποφάσεις παραχωρούνται χώροι σε κάθε είδους σύλλογο και με αποφάσεις επιστρέφονται. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες αλλά ο καθένας έχει το ρόλο του και τη συνεισφορά του.

Εμείς αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην επιτροπή πολιτισμού του Δήμου, θεωρώντας ότι αυτό το γεγονός αποτέλεσε μια άστοχη αλληλουχία ενεργειών και θα συμβάλλουμε στη καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας που μόνο ο πολιτισμός μπορεί να οικοδομήσει. 

Δηλώνουμε όμως ότι αν επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα καταστρατήγησης κάθε έννοιας νομιμότητας και δεοντολογίας, θα αποχωρήσουμε από την επιτροπή γιατί τέτοιες πρακτικές δε συνάδουν με το πρόγραμμα και τις αρχές της παράταξής μας.

ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Γιαννακόπουλος Γιώργος

Σχετικά